عده ای از دوستان در مورد لنزهای پرسيژن يو وی سوال می کنند
قبل از اينکه در اين مورد برايتان بنويسم، مايلم تاکيد کنم که شما می توانيد از هر نوع لنز پرآبی استفاده کنيد تا مشکلات ناشی از هايپوکسی قرنيه را پيشگيری نماييد. علت اينکه اطلاعات مربوط به اين لنز را تقديم می نمايم اين نيست که پيش داوری نسبت به اين لنز دارم. موضوع اين است که اولاً خود را موظف به پاسخگويی به سوالات مطرح شده از جانب همکاران می دانم و ديگر اينکه در حال حاضر لنز ديگری که پارامترهای لنزهای فصلی Precision UV را داشته باشد و در ايران بوفور و قابل اطمينان در دسترس همکاران قرار گيرد، نمی شناسم. شنيده ام که لنز ديگری هم اخيراً بصورت يکماهه عرضه شده تحت عنوان Select AB که در صورتيکه مورئ پرسش همکاران قرار گيرد، جزئيات آنرا نيز خدمتتان عرض خواهم نمود و اما فعلاً در مورد لنز Precision UV :
پارامترهای فنی اين لنز:
نام پليمر: Vasurfilcon A
74% آب،
غير يونی،
گروه 2 طبقه بندی FDA
Dk=39 Fatt Units
ضخامت مرکزی برابر با 0.14 به ازای قدرت 3.00-
Dk/t= 28 Fatt units
ميزان دهيدراتاسيون غير قابل بازگشت در هر ماه: 0.3% !!!
پاورهای موجود در ايران: از منهای يک تا 16- (پاورهای قابل سفارش: 1.00+ تا 10.00+ ديوپتر).
بيس کرو موجود در ايران: 8.7 mm (بيس کروهای قابل سفارش: 8.4 . 9,1 mm )
طول عمر مفيد اين لنز: سه ماه از تاريخ باز شدن درب بسته بندی آن (تعويض فصلی)
توضيح: اين لنز به لحاظ لطافت ناشی از نوع پليمر و درصد آب بالای آن، در چشم به نظر نازکتر از لنزهاي ديگر احساس می شود، در حاليکه در اصل ضخامت آن بيشتر از لنزهای کم آب است. رسوب پذيری اين لنز به علت غير يونی بودن ماده آن، کمتر از لنزهای پرآب یونی موجود در بازار است. ديده شده که بعضی همکاران، اين لنز را به عنوان لنز ششماهه معرفی می کنند که مطلقاً مورد تاييد شرکت توليد کننده آن (سيبا ويژن) نيست. اگر چه اين لنز می تواند برای مدت بيش از سه ماه نيز دوام بياورد و ظاهراً ناراحتی ايجاد نمی کند، ولی در واقع بيمار با پروتئينهای کهنه و فاسد سر خواهد کرد که اگر به هر کتاب مرجعی مراجعه کنيد، خواهيد ديد در کوتاه مدت فاقد سمپتوم و در دراز مدت مشکل آفرين است. فراموش نکنيد که هدف از معرفی شدن اين لنز به بازار ايران، بالا بردن دقت عمل مردم و تجويز کنندگان، در رعايت کردن اصول بهداشتی مصرف لنز است و اگر اين لنز را به روش غلط به بيمار معرفی کنيد، خود و بيمار و مطب خود را در معرض خطر قرار داده ايد.
نکته ديگر اينکه، مصرف فصلی لنزهای نرم در کشورهای اروپايی و آمريکايی به پايان رسيده و همين لنز در اروپا بصورت يکماهه و در آمريکا بصورت دو هفته ای مصرف می شود ولی با توجه به اينکه اين لنز اصالتاً بصورت لنز فصلی طراحی شده بوده، مصرف آن بصورت سه ماهه قابل قبول است. طبعاً چنانچه امکانات مالی فرد اجازه دهد، می تواند همين لنز را بصورت ماهانه مصرف نمايد ولی در آنصورت می توان با هزينه ای مشابه، لنزی بسيار بهتر را استفاده کرد که در آينده به معرفی آن خواهيم پرداخت. بدينترتيب اگر قيمت پرسيژن يو وی 3x باشد و به عنوان لنز فصلی مصرف شود، هزينه ماهانه بيمار برابر با 1x خواهد بود و اگر همين لنز بصورت ماهانه مصرف شود، هزينه ماهانه بيمار برابر با 3x خواهد بود. 3x برای مردم، زياد راحت نيست ولی با همين مبلغ 3x در آينده می توان لنزی ماهانه با بهترين کيفيت جهانی را ارائه نمود. بهمين علت، PUV همواره در ايران به عنوان لنز فصلی مصرف خواهد شد و سپس (انشاالله )، لنزهای ماهانه نيز وارد بازار ايران خواهند شد. لازم به تاکيد است که يکی – دو شرکت ديگر نيز در آستانه اجرای فعاليتهای مشابهی هستند که در آنصورت کمک شايانی به بهداشت مصرف لنز خواهد شد و از همين حالا برايشان صميمانه آرزوی موفقيت دارم چون اين کار آنها به نفع مردم خواهد بود.
یکشنبه، آبان ۱۷، ۱۳۸۳
اشتراک در:
نظرات پیام (Atom)
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر