کليه حقوق نوشته های اين وبلاگ و وبلاگهای مرتبط با آن منجمله وبلاگ http://adasiha.blogspot.com/ در انحصار نگارندگان است و هرگونه نقل و اقتباس و کپی برداری بدون ذکر نام نگارنده به منزله ناديده گرفتن حقوق مولفين و قابل پيگرد می باشد.

جمعه، مهر ۰۵، ۱۳۸۷


چند سوال ديگر از همان خواننده گرامی دريافت کردم (نام خواننده حذف شده چون از ايشان کسب اجازه برای درج نام نکرده ام):


با سلام مجدد خدمت شما

از اینکه لطف کردید زمان گذاشتید و چنین جواب کامل و دقیقی به سوال من دادین ازتون بینهایت سپاسگزارم.در رابطه با ایمیل جنابعالی یک سوال دیگه هم برای خودم بوجود اومده که اگر مزاحم وقت شما نباشه ممنون میشم پاسخشو بدونم.در رابطه با لنزهای سیلیکون هیدروژل همونطور که خود شما هم بطور کامل و جامع فرمودین مسلما از لنزهای PMMAراحت تر و ایمن تر هستند بخصوص که اصولا لنزهای سالانه در ایران متاسفانه توسط پزشکان بصورت 2 ساله تجویز و ارائه میشه که البته با کمی تحقیق و استفاده از منابع موجود در اینترنت میشه به عدم صحت این تجویز ها پی برد. اما سوال و در واقع مسئله ای که خود منو برای استفاده از لنزهای سیلیکون هیدروژل مردد کرده این هست که این لنزها بدلیل ساختار و محتوای آبشون به اشک چشم احتیاج بیشتری داشته و آیا این جذب اشک بیشتر در مقایسه با لنزهای PMMA در درازمدت میتونه برای افراد مستعد و در کل اکثریت کسانی که از اونها استفاده میکنند ایجاد خشکی چشم و عوارض مرتبط با این مشکلو داشته باشه؟سوال دیگه ای هم از خدممتون داشتم ؛آیا لنز Proclear Compatibles از نوع سیلیکون هیدروژل هست و واقعا از خشکی چشم جلوگیری میکنه؟ و با کمال شرمندگی آخرین سوالم از شما در رابطه با میزان کیفیت و به روز بودن محلول لنز Renu multiplus هست که ظاهرا در این مدت با چشم من سازگار بوده. با آرزوی موفقیت روزافزون جنابعالی از لطف شما متشکرم






پاسخ:






باز هم سلام و ممنون از سوالهای خوبتان. چند سوال داشتيد:






در مورد خصلت لنزهای سيليکن هيدروژل از نظر جذب آبشايد بد نباشد کمی در مورد انواع لنز صحبت کنيم. چند گروه اصلی لنز کلا داريم. لنز هارد (پی ام ام اِی) که به کل منسوخ شده و نسل بهتر آن يعنی لنزهای آر جی پی جای آنها را گرفته ولی هنوز هم در ايران با نام لنز هارد شناخته می شود. فرق اصلی بين لنزهای پی ام ام اِی و آر جی پی هم چيزی نيست جز سيليکن. به عبارت ساده تر، در سال 1975 ميلادی با داخل کردن سيليکن به داخل پی ام ام اِی، عبوردهی لنز نسبت به اکسيژن به مراتب افزايش يافت. به موازات همين تلاش، گروهی از دانشمندان سعی کردند سيليکن را در داخل ماده لنزهای نرم يعنی لنزهای هيدروژل (که چند سال قبل از آن ابداع شده بودند ) قرار بدهند. اينکار تا سال 1998 از نظر فنی امکانپذير نشد چون سيليکن مانند روغن است (از نظر شيميايی) و هيدروژل مانند آب است، آب و روغن هم که با هم مخلوط نمی شوند. در لنزهای سيليکن هيدروژل اما اين کار به ظاهر غير ممکن (ترکيب شدن آب با روغن) امکان پذير شده. بدينترتيب اين لنزها از نظر ظاهری خيلی شبيه به لنزهای نرم هستند و مقداری آب دارند که باعث نرم بودن و راحت تر بودن آنها می شود. موضوع جذب آب اين لنزها ابداً چيزی نيست که جای نگرانی داشته باشد، چيزی که در بعضی لنزهای نرم طراحی شده در سالهای دهه 80 ميلادی مشکلساز می شد، تبخير آب از لنز بود که به علت نازک بودن بيش از حد لنز اتفاق می افتاد (مثل نان لواش که زودتر خشک می شود). تبخير هم باعث بالارفتن رسوبگذاری در لنز می شود. لنزهايی مثل دوراسافت از اين نوع بودند. آنها را نازک می ساختند تا هوا از آنها عبور کند ولی در عوض رسوبگيری لنز هم شديد می شد. به همين علت هم اين لنزها و کلاً لنزهای خيلی نازک از بازار خارج شدند. در لنزهای سيليکن هيدروژل، خود ماده سيليکن هوا را عبور می دهد و نيازی به نازک کردن لنز نيست.






جمعبندی قسمت قبلی:






PMMA+Silicone=>RGP



Hydrogel+Silicone=>Silicone Hydrogel




لنزهای سيليکن آنقدرها آب ندارند، هيدروژلها آب دارند ولی از بابت آبدار بودنشان چندان مشکلساز نبودند و نقش آب در لنز کمک به عبور دادن هوا بود چون پلاستيک ها عموماً هوا را عبور نمی دهند (هيدروژل نوعی پلاستيک است) ولی پلاستيکهای سيليکن دار قادر به عبور دادن هوا هستند و نيازی به آب برای اينکار نيست. به همين علت ديگر تلاش طراحان لنز بالا بردن درصد آب لنز و يا پايين بردن ضخامت لنز نيست.






پاسخ سوال ديگر شما: همانطور که ديديد دانشمندان اين علم بخش مهمی از سوالهايی را که در دهه های هشتاد و نود ميلادی در پيش رو داشتند پاسخ داده اند و مشکل اصلی مصرف کنتاکت لنز، يعنی احتمال کمبود اکسيژن را تا حد زيادی رفع کرده اند، اگر چه بحث اينکه واقعاً چقدر اکسيژن برای چشم کافی است هنوز ادامه دارد ولی شواهد موجود حاکی از اين است که اين مشکل تا حد زيادی يا شايد حتی کاملاً رفع شده. به همين علت مرحله بعدی کار را شروع کرده اند که عبارت است از بهبود کيفيت سطح لنز و هماهنگی هر چه بهتر آن با سطح چشم. يعنی تلاش اين است که سطح لنز از نظر شيميايی (و مکانيکی) با چشم همخوانی کامل داشته باشد. يکی از توليد کنندگانی که مدتی است روی اين موضوع تلاش می کند، شرکتی است که لنز Proclear Compatibles را توليد کرده. اين لنز که يکی از بازماندگان نسل هيدروژلها است، شايد يکی از بهترين لنزهای هيدروژل (نه سيليکن هيدروژل) باشد. در قياس با لنزهای نسل خودش يعنی لنزهای هيدروژل، بالاترين درصد آب را دارد (يعنی بهترين توانايي عبور هوا را دارد) و در عين حال از نظر مشخصات سطح لنز نيز از اکثريت لنزهای هيدروژل بهتر است. اما راستش را بخواهيد به خوبی سيليکن هيدروژلها نيست. همان توليد کننده، محصول ديگری دارد به نام بايوفی نی تی که يک سيليکن هيدروژل است و به مراتب بهتر از پروکلئر است. به سايت اصلی آن شرکت سری بزنيد









در ابتدای صفحه بايوفی نی تی و در آخرهای صفحه لنز پروکلئر را خواهيد ديد. توضيح اينکه تمام توليد کنندگان لنز سعی دارند لنزهای نرم هيدروژل خود را از رده خارج کنند و لنزهای نرم سيليکن هيدروژل را جايگزين کنند، البته به جز آنهاييکه دسترسی به تکنولوژی و يا امکان توليد سيليکن هيدروژل را ندارند. اين موضوع به تجويز کنندگان هم سرايت کرده و تلاش به دارند به سيليکن هيدروژل روی بياورند جز آنهاييکه به هر علت امکان اين کار را ندارند. متاسفانه به همين علت هم بعضاً لنزهای هيدروژل را به عنوان سيليکن هيدروژل معرفی می کنند که در بهضی موارد هم حاصل برداشتهای غلط شرکتهای وارد کننده لنز است که اطلاعات نادرست در اختيار مردم و اطبا قرار می دهند. يکی از خيانتهای شرکتها همين بحث اطلاع رسانی بدون احساس مسئوليت است از جمله اينکه لنزهای نرم ماهانه را به عنوان سه ماهه معرفی می کنند که شامل لنزهای سيليکن هيدروژل هم می شود: لنزهای نرم سيليکن هيدروژل عموماً يکماهه يا دو هفته ای هستند ، کما اينکه لنزهای نرم هيدروژل هم امروزه در بطری به فروش نمی رسند و در بسته های پلاستيکی با عنوان ماهانه توليد می شوند ولی شرکتهای وارد کننده، زمانهای طولانی تر را که از نظر بهداشتی مشکل آفرين است توصيه می کنند.




در مورد محلول رنيو: اين محلول در يکی دوسال گذشته در يکی دو مورد با مشکلات توليد مواجه شد و در خارج از ايران از بازار جمع آوری شد. کلاً در خارج وقتی محصولی به مشکل برخورد می کند، آن محصول از بازار گردآوری می شود و بعد از رفع شدن مشکل محصول، توليد سالم آن به بازار بر می گردد. مشکل اين است که به علت بحث تحريم اقتصادی و عدم حضور نمايندگی رسمی اين شرکتها در ايران، و يا به دليل بی مسئوليتی شرکنها، جمع آوری محصول معيوب در ايران انجام نمی شود. لذا شما نمی توانيد مطمئن باشيد محلول رنيويی که در دست داريد از محلولهايی است که بايد جمع آوری می شده يا محلولهايی که مشکل نداشته. پيشنهاد می کنم به جدولی که در اينجا ضميمه کرده ام مراجعه فرماييد (جدول آندراسکو). برای ديدن تصوير واضح تر، روی عکس کليک کنيد و منتظر بالا آمدن تصوير باشيد. ضمناً به کلمه Recalled که بر روی نام رنيو و يک محصول ديگر درج گرديده دقت فرماييدنام لنزهای سيليکن هيدروژل و هيدروژل را هم در قسمتهای جداگانه جدول خواهيد يافت و محلولهايی که با رنگ سبز علامت زده شده اند محلولهای تاييد شده بر حسب نوع لنز انتخابی شما را نشان می دهند. اميدوارم پاسخهايم به اندازه کافی بی طرفانه و مستند بوده باشند




سوالهايتان به ديده منت






آيدين صفوتی


سيدنی - استراليا




جمعه، شهریور ۲۹، ۱۳۸۷

سلام تقریبا مدت یک ساله که از مطالب پرمحتوای سایتتون استفاده میکنم. دانشجوی رشته ... هستم و به همین دلیل در زمینه لنز مطالعاتی داشتم. مدت یکساله که خودم هم بدلیل نزدیک بینی از لنز نرم اپتیما 38 استفاده میکنم. سوالی که از خدمتتون دارم اینه که با وجود اینکه با این لنز راحت هستم اما با توجه به محتوای آب پایین لنزدر دراز مدت میتونه مشکل ساز باشه؟ و دراین صورت شما چه مارکی رو پیشنهاد میکنید؟ اگرلطف کنید و جوابتونو به من ایمیل کنید بینهایت ممنون میشم متشکرم
با سلام خدمت شما خانم ...(نام عمداً حذف شده) و تشکر از عنايت شما به يادداشتهای ناقابل من
حدس شما در مورد اينکه بهتر است به لنزهای جديدتر روی بياوريد کاملاً صحيح است. لنزهای 38 درصد آب در دهه 80 ميلادی طراحی شده اند و در طول اين 25 سال تغييرات بسيار مهمی در توليد و مصرف لنز اتفاق افتاده. در اين لحظه که من اين مطلب را برايتان می نويسم، يک جفت لنز يک روزه در چشم دارم که تا دو سه سال پيش سرآمد لنزها بود و راحتترين لنز به شمار می رفت، اما در قياس با لنزهايی که من از دو سه سال پيش به اينطرف معمولاً مصرف می کنم، تفاوت بسيار دارد. اين را عرض کردم که بتوانيد تصور کنيد در دو سه سال اخير چقدر اوضاع فرق کرده تا چه برسد به 25 سال. توصيه من خدمت شما استفاده از لنزهای سيليکن هيدروژل است. زياد هم فرق نمی کند کدام لنز سيليکن هيدروژل باشد، همه آنها به مراتب بهتر از هيدروژل ها (لنزهای نرم بطری دار) هستند. فقط بايد دقت فرماييد که لنز هيدروژل را با نام سيليکن هيدروژل ندهند چون فردی را در تهران می شناسم که اين کار را می کند. روش شناسايی لنزهای سيليکن هم خيلی ساده است:
روی بسته بندی را نگاه کنيد و نام کامل لنز و توليد کننده آنرا با دقت بخوانيد. اگر يکی از موارد زير باشد، سيليکن هيدروژل است و اگر نه با يک دروغگوی بی شرم مواجه هستيد:

PureVision - Bausch and Lomb
Acuvue Advance - Johnson & Johnson
Acuvue Oasys - Johnson & Johnson
Focus Night and Day - CIBA VIsion
O2Optix - CIBA Vision
AirOptix - CIBA VIsion
Biofinity - Coopervision

ممکن است بگويند اين لنز جديد است. کافی است نام لنز را در اينترنت تايپ کنيد همراه با عبارت
Silicone Hydrogel
و صحت و سقم ادعا را پيدا کنيد. اگر هم خواستيد می توانيد از من بپرسيد تا چک کنم. نکته ديگر اين که خصوصاً در طی 10 سال اخير گرايش در تمام دنيا به کنار گذاشتن لنزهای نرم سالانه و شايع شدن مصرف لنزهای ماهانه و دو هفتگی بوده. علت اين کار هم بسيار ساده است: بهداشتی تر بودن لنزهای کوتاه مدت. به همين علت لنزهای مذکور در بالا نيز عموماً دو هفتگی يا ماهانه هستند. اين موضوع در ايران هنوز درست جانيافتاده و متاسفانه به عناوين مختلف مصرف چندماهه لنزهای ماهانه را توجيه می کنند. لذا يک راه شناسايی ديگر هم اين است که اگر تاکيد می کنند لنز شما سيليکن هيدروژل است و چند ماه يا چند سال قابل مصرف هستند، مطمئن باشيد که خطايی در کار است. از بين لنزهای فوق من شخصاً شش تای اول را در چشم خودم مصرف کرده ام و هر کدام با اندکی تفاوت نسبت به بقيه، بسيار راحت تر از لنزهای هيدروژل است. البته ممکن است از فردی به فرد ديگر قدری تفاوت هم مطرح باشد.
از فرصث استفاده بکنم و بگويم که برای لنزهای سيليکن هيدروژل بهتر است از محلولهای قديمی و منسوخ استفاده نکنيد. محلول
Aquify CIBA Vision
يکی از بهترينها بوده که ضمناً همراه با جالنزی ضدباکتريال (حاوی املاح نقره) می باشد

خوشحال می شوم ادامه سوالهای شما را پاسخگو باشم.
آيدين صفوتی

سه‌شنبه، شهریور ۱۹، ۱۳۸۷

سلام.
در وبلاگتون مطالب جالبی از دانش و مخصوصا تجربیاتتون در مورد استفاده از لنز خوندم و حتی با توجه به متخصص نبودنم در این زمینه توانستم استفاده زیادی از این مطالب ببرم. من چند ساله که از عینک استفاده کردم و الان میخوام که لنز بزنم. اطلاعات چشمی من: OD: -.5 - .75 * 115OS: -.5 -.75 * 65BC:86DIA:14 من 27 سال سنمه سالها قبل لنز سافت رو امتحان کردم اما دید خوبی نداشتم و لنز سخت رو هم نتونستم تحمل کنم. آیا لنزهای توریک برای چشمم مناسبند؟ شما چه پیشنهادی برام دارین؟ لطفا راهنمائیم کنید نمیدونم کی این ایمیلمو مطالعه میکنین. اگه براتون زحمتی نیست بهم اس ام اس بزنین. میدونم شاید درخواست درستی نباشه اما با توجه به مطالبی که نوشتین فکر میکنم که بهم کمک کنین. راستش چند پزشک اینجا یعنی شهر ما ... نتونستن کمک زیادی بهم بکنن و حتی یک اپتیمتریست هم من رو از زدن لنز منصرف کرد و گفت که حتی لنز توریک نمیتونه بهم کمک زیادی بکنه. شماره تماسم: ....
پاسخ:
جناب ... .... از محبتتان متشکرم.
هدف من دقيقا اين است که آنچه هر از چندی می نويسم برای مصرف کنندگان و تجويزکنندگان لنز مفهوم باشد چون اينترنت رسانه ای است که با همه در تماس است.
در مورد چشم شما، اينطور که من فهميدم شما نيم نمره نزديک بينی داريد همراه با هفتاد و پنج صدم آستيگماتيسم در هر چشم.معمولا برای اين نمره کمتر کسی به فکر لنز می افتد، من حتی در ابتدا نمره را ناخودآگاه 5 خواندم. البته اگر واقعا مايل به استفاده از لنز باشيد اين نمره موجود است و قطعاً در درجه اول بايد به فکر لنز توريک نرم باشيد چون لنز غير توريک به وضوح عينکتان نخواهد بود. نکته فقط در اينجاست که لنزهای توريک گرانتر هستند و از خودتان بايد بپرسيد که آيا کاربردی که من از لنز می خواهم (قصد و انگيزه شما از مصرف لنز) با اين هزينه هماهنگی دارد يا خير. توضيح اينکه لنزهای نرم توريک عموما ماهانه هستند و در بسته بنديهای مقوايی عرضه می شوند. هر قوطی هم محتوی محتوی 3 تا 6 عدد لنز است که هر کدام در بسته بندی پلاستيکی جداگانه توليد می شود يعنی اصولاً شما بايد يک بسته کامل را بخريد که حاوی شش عدد لنز در بسته های انفرادی است و هر لنز فقط و فقط برای يکماه مصرف از تاريخ باز شدن بسته پلاستيکی انفرادی است. کاری که در ايران می کنيم ( با توجيه های واهی اقتصادی) اين است که لنز را از قوطی خارج می کنند و بصورت تکی به شما می دهند و لنز را هم به عنوان سه ماهه يا چند ماهه و حتی سالانه معرفی می کنند و بعضاً مبلغ گزافی را هم می گيرند که در اصل قيمت چندين لنز را پوشش می دهد و بعد شما را ترغيب می کنند که لنزی که دريافت کرده ايد را تا چند ماه مصرف کنيد.
خلاصه اينکه لنز توريک نرم مشکل شما را رفع می کند ولی نکات زير را رعايت کنيد: اغلب لنزهای توريک ماهانه هستند يعنی يکماه پس از بازکردن بسته بندی پلاستيکی آنها بايد دور انداخته شوند و اين موضوع هيچ ارتباطی به کم يا زياد مصرف کردن لنز ندارد ، مثل شير پاکتی که وقتی درش باز شد، بايد ظرف چند روز مصرف شود و يا دور انداخته شود. در نهايت فراموش نکنيد که چشم شما قابل مسامحه نيست، لنز هم وسيله ای نيست که قابل مسامحه باشد. اگر لنز توريک می گيريد، سعی کنيد در قوطی در بسته مقوايی آن بگيريد. اگر گران است، چند جای ديگر قيمت بگيريد، اگر قيمت مطلوبی پيدا نکرديد، فقط دو حالت دارد، يا قيمت غير منصفانه داده اند (که قاعدتا نبايد بخريد) و يا قيمت منصفانه است ولی برای شما گران است. ايتجا است که بايد با خود بگوييد منصفانه يا غير منصفانه، قيمت فلان قدر است. آيا با دليل من برای تهيه لنز جور در می آيد يا خير؟ به عنوان مثال برای يک شناگر، لنز لازمه پيروزی در مسابقه است. ممکن است برای او ارزش داشته باشد. برای شما همان قيمت ممکن است غير قابل قبول باشد. فقط اگر مسامحه کرديد و لنزهای ماهانه را چندماه مصرف کرديد، احتمال بروز عوارض را زياد می کنيد و اين تقصير لنز شما نخواهد بود. مطلع باشيد که از ده سال پيش به اينطرف، هيچ کارخانه ای در دنيا لنز چندماهه آنهم توريک توليد نکرده است. يک نکته ديگر: اس ام اس نزدم برايتان چون 2-3 سالی است که بيرون از ايران هستم (اگر چه کاملاً از اوضاع لنز در ايران با خبرم ولی مستقيماً در خدمتتان نيستم). اگر باز هم سوالی بود خوشحال می شوم جواب بدهم
پيروز باشيد

چهارشنبه، تیر ۱۹، ۱۳۸۷


جديدترين آمار عفونتهای باکتريايی در مصرف کنندگان کنتاکت لنز

خواننده گرامی، ابتدا به توضيحات زير دقت فرماييد.

ديده شده که اينگونه آمارها توسط محافل خبری به صورت نادرست تفسير يا اعلام می شود. به طوری که هر شنونده ای خبر را به معنی خطرناک بودن مصرف لنز برداشت می نمايد. اگر در روزنامه ای با تيتر "عوارض مصرف کنتاکت لنز" مواجه می شويد، اولين چيزی که به ذهن شما و هر آدم عاقلی خطور می کند، چيزی نيست جز اينکه "ديدی! ديدی گفتم لنز عوارض داره؟" اميدوارم شما خواننده گرامی در اين آمار که در زير آورده شده بدنبال ديدن حقيقتها باشيد. سعی نکنيد آنچه را که از قبل در ذهنتان در مورد لنز داريد، در اين آمار پيدا کنيد. فقط آمار را ببينيد و تلاش کنيد بدون هرگونه پيش داوری، پيام موجود در اعداد به دست آمده از جديدترين تحقيق را دريابيد. موضوع اصلاً پيچيده نيست. من تعدادی عدد برايتان می نويسم و شما از خودتان می پرسيد "کدام عدد بزرگتر است؟ کدام عدد کوچکتر؟" و بعد به خودتان می گوييد: "هر کدام که کوچکتر است، پس آن روش مصرف لنز امنيت بيشتری دارد." توضيح آخر اينکه دانستن اين اعداد برای تجويز کنندگان کنتاکت لنز بسيار مهم است چون با در نظر گرفتن اين اعداد و مجوعه ای از ديگر معيارهايی که در ذهن دارند، و البته با در نظر گرفتن نمره چشم و نيازهای شغلی شما، بهترين لنز را برای شما انتخاب کنند و بهترين توصيه ها را به شما ارائه نمايند. به عبارت ساده تر، آمار زير تنها يکی از معيارهايی است که برای انتخاب کردن لنز مورد نياز است.

بنابراين، قبل از اينکه برداشتهای عجولانه ازاين اعداد به ذهنتان خطور کند، در نظر داشته باشيد که به موجب آماری که در زير ارائه شده احتمال ابتلا به عفونت باکتريايی در مصرف کنتاکت لنز کمتر از احتمال سوانح رانندگی است، البته اگر شرايط و دستورالعمل های مربوط به مصرف عاقلانه لنز ( و همينطور هم رانندگی عاقلانه) را رعايت کنيم.

اين آمار از مقاله ای استخراج شده که نوشته اپتومتريست (بينايی سنج) فيونا ستپلتون (Fiona Stapleton) است و در ماه ژوئن سال 2008 (تير ماه 1387) در نشريه علمی آکادمی چشم پزشکی آمريکا (نشريه Ophthalmology) به چاپ رسيده. برای دريافت اصل مقاله (متن کامل)، می توانيد با آدرس الکترونيکی زير مکاتبه کنيد:
amunoruz@gmail.com

روش تفسير اين يافته ها:
اين آمار بر اساس نوع لنز و روش مصرف لنز رده بندی شده و برای سهولت بيان بر حسب تعداد ابتلا سالانه در هر 10,000 مصرف کننده محاسبه شده است.

مثال: اگر آمار داده شده برای يکی از انواع لنز و يک الگوی مصرف خاص، 10 باشد معنی آن اين است که اگر شما آن نوع لنز را و به همان روش استفاده کنيد، و اگر ده هزار سال به مصرف کردن لنزتان ادامه بدهيد (به شرط رعايت اصول مصرف لنز)، احتمالاً در طول اين مدت ده بار به عفونت باکتريايی ناشی از مصرف کنتاکت لنز مبتلا خواهيد شد. يا اگر صد سال به مصرف لنز ادامه بدهيد، شانس ابتلا يک بار است.


نکته قابل توجه در اين اعداد، بالا رفتن احتمال بروز عفونت باکتريايی همگام با خوابيدن با لنز است. حتی با لنزهای سيليکن هيدروژل نيز اين موضوع مصداق دارد. لازم به ذکر است که اين آمارگيری در سال 2002 انجام شده و تجزيه و تحليل آن 6 سال به درازا کشيده. در آن سالهای اوليۀ معرفی اين لنزها به بازار، طبعاً افرادی به مصرف لنزهای سيليکن هيدروژل روی آوردند که به اصطلاح "اهل ريسک" بودند. اينگونه افراد معمولاً به فعاليتها مخاطره آميز علاقه دارند و دست به رفتارهايی می زنند که باعث بالارفتن احتمال بروز عفونت باکتريايی می شود. اين رفتارها در مورد لنز عبارتند از مصرف طولانی مدت لنز (بيش از آنچه طبيب جايز دانسته)، به موقع دور نيانداختن جا لنزی و عدم رعايت بهداشت جالنزی، استعمال دخانيات (منجمله سيگار) و بالاخره تهيه کنتاکت لنز از مراکز غير طبی. ضمناً طبق همين تحقيق، احتمال بروز عفونت باکتريايی در شش ماه اول مصرف لنز و در طبقات بالای جامعه بيشتر است. لذا اين احتمال وجود دارد که آمار ارائه شده برای لنزهای سيليکن هيدروژل به طور کاذب بالاتر از اعداد واقعی باشد و ممکن است آمارگيريهای آينده اعداد به مراتب کمتری را برای لنزهای سيليکن هيدروژل به دست بدهد.

در اين تحقيق 1798 نفر مصرف کننده کنتاکت لنز شرکت داده شده اند و يافته ها به شرح زير می باشند.

احتمال بروز عفونت باکتريايی با لنزهای آرجی پی
1.2 در 10,000
لنزهای نرم هيدروژل، اگر هرگز با لنز نخوابيد
1.9 در 10,000

لنزهای نرم هيدروژل، اگر ندرتاً با لنز بخوابيد
2.2 در 10,000
لنزهای نرم هيدروژل مصرف يک روزه (دور انداختن لنز در پايان اولين روز مصرف آن)
2.0 در 10,000

لنزهای نرم هيدروژل مصرف يک روزه اگر ندرتاً با لنز بخوابيد
4.2 در 10,000
لنزهای نرم هيدروژل، اگر معمولاًً با لنز بخوابيد
19.5 در 10,000

لنزهای سيليکن هيدروژل، اگر هرگز با لنز نخوابيد
11.5 در 10,000
لنزهای سيليکن هيدروژل، اگر ندرتاً با لنز بخوابيد
5.5 در 10,000

لنزهای سيليکن هيدروژل، اگر معمولاًً با لنز بخوابيد
25.4 در 10,000

تعداد کل موارد آسيب به بينايی
0.6 در 10,000

جمعه، اسفند ۰۳، ۱۳۸۶

انجمن اپتومتری هندوستان:
نگران نباشيد! لازم نيست زيادی دنبال يادگرفتن هندی باشيد، انگليسی است.
يک خبر داغ در مورد اپتومتری در هندوستان
در چارچوب برنامه های پيشگيری از نابينايی، هندوستان در نظر دارد سالانه 10000 اپتومتريست تربيت کند و بخشی از آموزش نيز از راه دور خواهد بود. پيشنهاد می کنم، هند را تحت نظر داشته باشيد. پيشرفت اپتومتری در اين کشور جدی تر خواهد شد. ضمناً اين جمله هم من بعد در نزد مسئولين وزاتخانه کاربرد خواهد داشت: هندوستان به رشد اپتومتری اهميت می دهد!
با سالی دو هزار دلار هزينه دانشگاه، مقاطع تکميلی را هم بگذرانيد. ممکن است مدرکش مورد قبول ايران نباشد، عيب ندارد چون برای ادامه تحصيل در استراليا به احتمال زياد قابل قبول خواهد بود!